Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВНяма мек или твърд локдаун. Етимологията

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВНяма мек или твърд локдаун. Етимологията
Коментари Харесай

Желязков: Мерките, които ще бъдат наложени, ще са адекватни и по-меки от европейските

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Няма мек или корав локдаун. Етимологията на думата има избрана семонтична тежест. Днес в една от малките екрани видях, че ставало дума за съвсем обсада. Няма такова нещо или някаквав форма на ограничавания. Става въпрос за ограничения. Няма да бъде ограничавано придвижването на хората, няма да има вечерен час, няма да има възбрана за придвижване в паркове и градини. Утре в кабинета ще гледаме ограниченията. Днес при премиера се бъхя събрали от Националния действен щаб, обществения, здравния, икономическия министър да разискват тези ограничения. Ще чуем на следващия ден отчета на здравния министър.

Това разяснява в ефира на бТВ транспортният министър Росен Желязков. 

За бранш превоз аз не мисля, че ограниченията ще имат резултат, който да е в синхрон с предлаганите ограничения. Мерките би трябвало да бъдат обществено търпими, би трябвало да бъдат обществено защитими като конпенсации и би трябвало да бъдат симетрични. Симетрията значи, че в случай че са ориентирани към превантиране натиска върху болничната активност, те би трябвало да бъдат ориентирани точно в този фокус. В превоза мисля, че налагане на ограничавания ще имат смисъл. Например не поддържам някакви ограничавания върху превоза, върху шофьорските курсове, изпитите, изясни той.

Независимо дали има или няма кой да пътува графиците на публичния и железопътния превоз ще се съблюдава подобен, какъвто е. Разбира се със спазването на всички противоепидемични ограничения и има надзор върху това, добави министърът.

Днес излизат вести, че в някои европейски страни разхлабват ограниченията си, само че сигурно ограниченията, които ще се наложат у нас ще са по-леки, в сравнение с разхлабените европейски, добави той.

Мисля, че рестриктивните мерки, които се постановат с фокус ограничение натиска върху болничната система, само че предоставяне на опция да действа стопанската система при тези условия, ще бъдат съответни. Но те ще се разискват, с цел да не бъдат спорни, както беше напролет, счита Желязков. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР